Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسفندیار خزایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: منابع طبیعی همدان به ۲۹ منطقه و سه بلوک بحرانی، نیمه بحرانی و سفید تقسیم بندی شده و مسئولیت هر بلوک حفاظتی به تیم هایی محول شده تا در زمان لازم اقدام های مقتضی را برای مهار حریق انجام دهند.

وی خاطرنشان کرد: دستگاه دمنده، آتش کوب و دیگر تجهیزات مورد نیاز در اختیار افراد قرار گرفته است علاوه بر این نسبت به آموزش شهروندان روستائیان حاشیه مراتع، برگزاری جلسات منطقه ای با استان های همجوار اقدام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان ادامه داد: تفاهم نامه ای بین این سازمان و نیروهای مسلح برای استفاده از تجهیزات آنها از جمله هلی کوپتر برای مهار حریق در زمان های بحرانی اقدام شده است.

خزائی با بیان اینکه فامنین به علت رخ ندادن حریق در مراتع آن طی چند سال گذشته به عنوان شهرستان سبز شناخته می شود گفت: سه فقره حریق به وسعت ۶.۵ هکتار از ابتدای سالجاری تاکنون در عرصه های ملی این استان رخ داده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان اضافه کرد: سال ۹۶ متوسط حریق در اراضی ملی ۵۰۰ هکتار و در یکسال نیز به ۷۰۰ هکتار رسید که این آمار در سال گذشته ۵.۵ هکتار در سه فقره آتش سوزی گزارش شده است.  

وی افزود: علاوه بر آتش سوزی در عرصه های ملی، در اراضی کشاورزی نیز به علت آتش زدن کاه و کلش به منظور آماده سازی زمین برای کشت دوم شاهد بروز حریق و کشیده شدن دامنه آن به عرصه های ملی بودیم.  

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان بیان کرد: به دنبال برگزاری دوره های آموزشی برای کشاورزان و گردشگران و بهره گیری از نیروهای بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین(ع) استان در ۲ بخش کشاورزی و اراضی ملی آمار آتش سوزی محدود شده است. 

خزائی تصریح کرد: برقراری منظم کشیک اطفا حریق توسط منابع طبیعی، فرهنگسازی با همکاری بسیج سازندگی و برگزاری کلاس های برخط در شرایط کرونا در کاهش آمار تاثیرگذار بوده است. 

وی ادامه داد: اراضی استان همدان با توجه به خشکسالی و کاهش بارندگی، بیش از سایر استان ها مستعد آتش سوزی است با این وجود در پیشگیری و مهار حریق خوب عمل شده است. 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: آمار و وسعت مناطق بحرانی حریق در استان زیاد است ولی این مناطق به خوبی کنترل شده است و در این راستا ادوات اطفای حریق تحویل دهیاران قرار گرفته تا پیش از رسیدن تیم های امدادی با حضور در مناطق سخت گذر حضور یابند. 

خزائی با بیان اینکه آتش سوزی و حریق مراتع و جنگل ها چالش اصلی جهان، کشورمان و به ویژه استان های واقع در مناطق خشک و نیمه خشک است اظهار داشت: تغییرات اقلیمی مناطق مرطوب را به سمت سیل آسیایی و مناطق خشک را به سمت فرا خشک سوق می دهد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان آتش سوزی را بلای خانمانسوز بخش جنگل و مرتع دانست و گفت: آتش سوزی علاوه بر از بین بردن هموس خاک سبب سوختن خاک می شود. 

خزائی اضافه کرد: حریق سبب از بین رفتن گیاهان پایا در مراتع شده و تنها امکان رشد گیاهان یکساله در این محل ها فراهم می شود. 

نیمی از مساحت استان همدان را عرصه های ملی تشکیل می دهند.

استان همدان با ۲۰٬۱۷۳ کیلومتر مربع وسعت، از لحاظ مساحت بیست و سومین استان کشور محسوب می‌شود.

برچسب‌ها آتش سوزی مراتع همدان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آتش سوزی مراتع همدان آتش سوزی مراتع همدان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان عرصه های ملی آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۳۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،دکتر ناصر عتباتی با اعلام این خبر بیان داشت: در سال ۱۴۰۲ دستگاه قضایی استان در راستای صیانت از اراضی ملی و طبیعی، با اقدامات خود از بیش از ۲۱۰۰ هکتار از اراضی ملی که مورد تعرض و تصرف عده‌ای افراد سودجو قرار گرفته بود با اقدامات قانونی خود و پای کار آوردن ادارات متولی رفع تصرف نمود.
عتباتی ادامه داد: اقدامات قانونی که در این خصوص صورت گرفت شامل رفع تصرف بیش از ۳۴۹ هکتار در اجرای تبصره ماده ۵۵ و بدون ارجاع به محاکم، قلع و قم ۱۸۲ فقره در مساحتی بالغ بر ۱۵۹ هکتار، اجرای احکام خلع ید در ۱۱۳۷ فقره به مساحت بیش از ۱۲۴۷ هکتار بود.
رئیس کل دادگستری استان همچنین به اقدامات صیانتی در مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغ‌ها در سال ۱۴۰۲ نیز پرداخت و گفت: دستگاه قضایی استان در سال گذشته به منظور مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغ‌ها با تشکیل قرارگاه پیشگیری از تغییر کاربری غیر مجاز اراضی در استان و شهرستان‌ها با محوریت سازمان جهادکشاورزی استان، ۲۶۸۶ مورد تغییر کاربری غیر مجاز در سطح استان به مساحت بیش از ۸۲ هکتار را شناسایی و در اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها به تعداد ۸۰۲ مورد به مساحت بیش از ۱۵ هکتار و اجرای احکام قطعی محاکم کیفری به تعداد ۲۱۳ مورد به مساحت بیش از ۶ هکتار با تعداد ۱۰۱۵ مورد قلع و قمع مستحدثات از تغییر کاربری در این اراضی ممانعت به عمل آمد.
مقام ارشد قضایی استان همچنین به رفع تصرفات غیر مجاز اراضی ساحلی، بستر و حریم رودخانه‌ها و انهار طبیعی هم اشاره و گفت: در سال ۱۴۰۲ از بیش از ۶۵ هکتار از تصرفات غیر مجاز اراضی ساحلی، بستر و حریم رودخانه‌ها و انهار طبیعی استان نیز رفع تصرف به عمل آمده است.

دیگر خبرها

  • ضرورت برخورد جدی دستگاه قضا با عاملان آتش‌سوزی عمدی جنگل‌ها
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • صدور پروانه چرا برای ۶۰۰ هزار واحد دامی در همدان
  • رفع تصرف ۴۶۰۰ هکتار از اراضی ملی سیستان و بلوچستان
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی
  • رفع تصرف و بازپس گیری ۳هکتار از اراضی ملی اشنویه