Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@01:43:11 GMT

۱۰۰ هکتار «آتش بُر» در مراتع استان همدان ایجاد شد

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۸۰۵۲۰

۱۰۰ هکتار «آتش بُر» در مراتع استان همدان ایجاد شد

«اسفندیار خزائی» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به اینکه احتمال بروز آتش سوزی در مناطق گردشگر پذیر نظیر پارک های جنگلی و  جنگل کاری حاشیه جاده ها، «آتش بُر» ها در این محدوده ها ایجاد شده است.

وی از برگزاری تمرین (مانور) استانی پیشگیری از حریق در استان با محوریت شهرستان ملایر خبر داد و افزود: این رزمایش با ۲ رویکرد ارتقای آمادگی اداره و یگان های حفاظت منابع طبیعی شهرستان ها برای مقابله با حریق و افزایش تعامل و همکاری با دستگاه های برون سازمانی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان خاطرنشان کرد: دستگاه هایی نظیر هلال احمر برای آموزش، آتش نشانی، محیط زیست و جهاد کشاورزی برای فرهنگ سازی و ارسال پیام های آموزشی به کشاورزان با هدف خودداری از آتش زدن بقایای کاه و کلش باقی مانده در مزارع و استفاه از آنها برای احشام به منظور کاهش فشار به مرتع در این تمرین حضور داشتند.

خزائی ادامه داد: همچنین برنامه ریزی هایی در ادارات شهرستانی منابع طبیعی و کارگروه ها شکل گرفته تا با کشیک های آماده باش، گشت زنی مستمر و صحبت با بهره برداران بتوان میزان حریق در مراتع را به حداقل ممکن رساند.

وی افزود: سازمان بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان نیز منابع طبیعی را در مهار حریق یاری کرده همچنین در مکان های مورد نیاز برای گماردن دیده بان از ظرفیت نیروهای فعال در بسیج سازندگی استفاده شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان اظهار داشت: مجهز بودن به تجهیزات نوین یکی از اولویت ها برای مقابله با آتش سوزی احتمالی در مراتع است که در این راستا هر یک از ادارات شهرستانی به ۲ دستگاه «دمنده» مجهز بوده و به زودی دستگاه های جدید نیز در اختیار آنها قرار می گیرد.

خزائی ادامه داد: این مجموعه مجهز به پهپاد نیست اما در صورت نیاز از پهپاد متعلق به محیط زیست استان همدان استفاده می شود هر چند این دستگاه برای مکان هایی است که شناسایی نشده در حالیکه تمامی مناطق بحرانی، نیمه بحرانی و سفید از نظر آتش سوزی از سوی منابع طبیعی شناسایی و مشخص شده است.

وی گفت: پایش روزانه تصاویر ماهواره ای توسط دفتر مهندسی مطالعات سازمان منابع طبیعی و آبخیزداربی کشور صورت می گیرد و در صورت بروز حریق از این طریق نیز به منابع طبیعی استان ها اطلاع رسانی صورت می گیرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان اظهار داشت: بررسی آماری میزان و وسعت حریق در این استان طی مدت ۱۰ سال گذشته موید این است که به طور متوسط سالانه ۵۰۰ هکتار از مراتع همدان طعمه حریق شده است و این رقم در یک سال به ۷۰۰ هکتار نیز رسید.

خزائی خاطر نشان کرد: اما سال گذشته با کمک جوامع محلی، برگزاری دوره های آموزشی و همکاری رسانه ها و آتش نزدن کاه و کلش و پس چر بعد از برداشت محصول توسط کشاورزان، این عدد به پنج هکتار کاهش یافت و همدان جزو استان های موفق در مهار حریق شد.

به گزارش ایرنا، نزدیک به نیمی از مجموع مساحت استان همدان را عرصه‌های منابع ملی شامل جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی و ذخیره گاه جنگلی تشکیل می‌دهند.

برچسب‌ها استان همدان آتش سوزی مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استان همدان آتش سوزی مراتع استان همدان آتش سوزی مراتع منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۰۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت برخورد جدی دستگاه قضا با عاملان آتش‌سوزی عمدی جنگل‌ها

معاون عمرانی استاندار ایلام گفت: طبق هماهنگی با دستگاه‌های قضایی، شناسایی و برخورد جدی با عاملین موثر در آتش سوزی‌های عمدی جنگل‌ها و مراتع استان صورت می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، سعید هژبری امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت‌_ در جلسه هماهنگی پیشگیری از حریق با تاکید بر نقش دهیاران در برنامه پیشگیری و مقابله با آتش‌سوزی اظهار کرد: با توجه به پوشش گیاهی و جنگلی مناسب استان، حریق تهدید جدی برای از بین رفتن مراتع و جنگل‌های استان است.

وی با بیان اینکه روستاها بیشترین درگیری را با مسئله حریق دارند، افزود: ۳۷۸ دهیاری استان باید ضمن اقدامات پیشگیرانه، آمادگی لازم در اطفای حریق‌های احتمالی را داشته باشند.

معاون عمرانی استاندار ایلام با تاکید بر اینکه جهت پیشگیری و اطفای آتش سوزی در جنگل‌ها و مراتع جلسات هماهنگی با حضور سازمان‌ها و دستگاه‌های مرتبط با محوریت دهیاری‌ها برگزار شود، ادامه داد: آموزش روستاییان و سازماندهی نیروهای داوطلب مردمی برای پیشگیری و مقابله با آتش سوزی‌های احتمالی از طریق دستگاه‌های مربوطه انجام شود.

هژیری با تاکید بر شناسایی نقاط مستعد حریق در استان تاکید کرد: اطلاع رسانی و هشدار به روستاییان در زمینه پیشگیری و کنترل آتش‌سوزی در شبکه‌های مجازی و فضاهای تبلیغات روستایی انجام شود و آماده‌سازی تجهیزات و ماشین‌آلات آتش‌نشانی و سایر اقلام مورد نیاز در بوستان‌ها، مراکز تفریحی و مناطق جنگی در پیشگیری از حریق مدنظر قرار بگیرد.

وی با تاکید بر اینکه مردم از خاموش شدن قطعی آتش‌های به جا مانده اطمینان حاصل کنند، گفت: طبق هماهنگی با دستگاه‌های قضائی، شناسایی و برخورد جدی با عاملین مؤثر در آتش سوزی‌های عمدی و انسان ساخت در مراتع و جنگل‌ها صورت می‌گیرد.

معاون عمرانی استاندار ایلام با تاکید بر ارزیابی وضعیت حریق استان ایلام در سال‌های گذشته گفت: پیش‌بینی راه‌های دسترسی در مناطق صعب‌العبور و اتخاذ تمهیدات لازم برای تسریع در اطفای حریق در مواقع بحرانی به نیروهای مردمی و سازمان‌ها جهت کنترل و اطفای حریق کمک شایانی خواهد کرد.

کد خبر 751176

دیگر خبرها

  • ۷۵ هکتار از اراضی ملی کردستان رفع تصرف شد
  • ضرورت برخورد جدی دستگاه قضا با عاملان آتش‌سوزی عمدی جنگل‌ها
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • صدور پروانه چرا برای ۶۰۰ هزار واحد دامی در همدان
  • رفع تصرف ۴۶۰۰ هکتار از اراضی ملی سیستان و بلوچستان
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • شکوفایی صنعت همدان با ایجاد بندر خشک
  • رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی