Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@16:25:05 GMT

بطری‌های پلاستیکی ،عامل آتشسوزی در مراتع

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۶۶۸۹۵

بطری‌های پلاستیکی ،عامل آتشسوزی در مراتع

ایسنا/همدان مدیرکل منابع طبیعی‌و آبخیزداری استان همدان با توجه به قرار گرفتن در فصل خشک سال نسبت به وقوع حریق‌های عمدی و سهوی توسط مردم هشدار داد.

اسفندیار خزایی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: برخی طبیعت‌گردان و علاقه‌مندان در حوزه گردشگری که در طبیعت حضور می‌یابند، باید مراقب طبیعت باشند و هرگونه عامل بروز آتش‌سوزی را از طبیعت حذف کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: رهاکردن بطری‌های پلاستیکی در طبیعت عاملی برای بروز آتش‌سوزی است به‌گونه‌ای که این بطری‌ها در طبیعت به‌صورت ذره‌بینی عمل می‌کنند و با جذب نورخورشید مستعد شعله‌ور شدن داشته و موجب بروز آتش‌سوزی می‌شود.

خزائی با بیان اینکه بروز حریق در فصل تابستان یکی از معضلات مراتع است، تصریح کرد: در استان همدان گونه‌های گیاهی گون مهمترین گونه‌های گیاهی محسوب می‌شوند که گیاهانی کم آب‌بر هستند و عشایر و سایر شهروندان باید مراقبت‌های لازم را انجام دهند.

وی به خشکسالی در سال‌جاری اشاره کرد و گفت: با توجه به وضعیت خشکی مراتع بهره‌برداران باید متناسب با شرایط فعلی تنها به فکر بهره‌برداری و عشایر تنها به دنبال تأمین علوفه دام‌ها در مراتع نباشند، بنابراین باید مسئولان و مردم از طبیعت که تضمین‌کننده آیندگان است، مراقبت کنند.

خزائی به بروز آتش‌سوزی‌های طبیعی بدون دخالت انسان اشاره و خاطرنشان کرد: بروز رعد و برق نیز در مراتع ممکن است موجب بروز آتش و ایجاد شعله کند، اما بیشترین علت آتش‌سوزی‌ها در طبیعت به عوامل انسانی باز می‌گردد.

این مقام مسئول با اشاره به  ارائه آمار آتش‌سوزی در سال گذشته، یادآور شد: در سال گذشته ۸۴ هکتار از مراتع استان مورد حریق قرار گرفت که این روند از سال ۹۵ تاکنون کاهشی بوده و امیدواریم در سال‌جاری این رقم همچنان روند کاهشی داشته باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آتش سوزی مراتع مراتع بطری پلاستیکی استانی اقتصادی بروز آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۶۶۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود دام به ییلاقات شمال دامغان «ممنوع» شد

علی جمشیدی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه از ورود دام به مراتع ییلاقی شمال دامغان جلوگیری می‌شود، تاکید کرد: این مناطق ییلاقی در واقع مراتع هستند و در نتیجه تا پانزدهم خرداد ماه از ورود دام به مراتع جلوگیری می‌کنیم و هدف این طرح آن است که گیاهان مرتعی بتوانند تا زمان ورود دام‌ها رشد مناسبی داشته باشند.

وی افزود: اگر گیاهان مرتعی به رشد خوبی برسند می‌توانند به بذر نشسته و گل بدهند در نتیجه تکثیر شده و نسل شأن ادامه پیدا می‌کند اما در صورتی که این گیاهان رشد نکرده باشند با ورود دام‌ها نه تنها گیاهان بلکه تکثیر آنها هم به خطر می‌افتد و در نهایت منطقه‌ای بدون گیاهان مرتعی خواهیم داشت

مسئول مراتع منابع طبیعی دامغان همچنین بیان کرد: عملیات قرق در مراتع دامغان از ابتدای سال جاری اجرایی شده و خواستار همراهی و همکاری مردم بومی و چوپانان و گله داران منطقه با این طرح هستیم چرا که در وهله اول نفع این کار به خودشان باز می‌گردد.

جمشیدی با بیان اینکه اهمیت رشد و گل دهی گیاهان در این زمان از سال بسیار زیاد است، تاکید کرد: طرق قرق ییلاقات شمال دامغان تا ۱۵ خرداد ماه سال جاری در ۲۵۰ هکتار از اراضی شمال این شهرستان اجرایی شده است.

وی با بیان اینکه در زمان اجرای این طرح از ورود هرگونه دام به مراتع ییلاقی در شمال دامغان جلوگیری شده و با تخلف‌ها در این زمینه برخورد نیز خواهد شد، افزود: کمک به رشد و افزایش گیاهان مرتعی مهمترین موضوعی است که در اجرای این قرق به دنبال تحقق آن هستیم.

کد خبر 6096943

دیگر خبرها

  • ردپای کدام شرکت‌ها در تولید پلاستیک بیشتر است؟
  • انفجار بنزین در حمام صاحب خانه را راهی بیمارستان کرد
  • ضرورت برخورد جدی دستگاه قضا با عاملان آتش‌سوزی عمدی جنگل‌ها
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • نحوه ساخت آب‌نما با بطری پلاستیکی (فیلم)
  • آب معدنی استفاده کنیم یا نه؟
  • ورود دام به ییلاقات شمال دامغان «ممنوع» شد
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • (ویدئو) قانون کاهش تولید کیسه‌های پلاستیکی
  • فرآیند ساخت یک دانخوری خلاقانه برای مرغ‌ها با بطری پلاستیکی (فیلم)