Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهرداد آزادی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا خاطر نشان کرد: سه ماه نخست سالجاری نیز بیش از یک هکتار از عرصه های منابع طبیعی استان همدان طعمه حریق شدند.

وی یکی از مهمترین علل آتش سوزی در طبیعت را روشن کردن آتش از سوی خانواده ها و طبیعت گردان برای آماده کردن غذا و چای و خاموش نکردن کامل آن عنوان کرد و گفت: زیر خاکستر پس از وزش یک نسیم دوباره شعله ور می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آزادی اضافه کرد: علاوه بر بی احتیاطی طبیعت گردان در روشن کردن و خاموش نکردن آتش، آتش زدن کاه و کلش و «پس چر» محصولات کشاورزی و سرایت به مراتع همجوار، انداختن ته سیگاری از سوی چوپانان از علل آتش گرفتن طبیعت به شمار می رود.

رئیس روابط عمومی منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان بیان کرد: با وجود هشدارهای مکرر اما این قبیل بی احتیاطی ها همچنان طبیعت را دستخوش حریق می کند بنابراین به منظور آشنایی هرچه بیشتر مجریان، بهره برداران و همیاران طبیعت با شیوه های عملی و کاربردی در مواجهه با آتش سوزی در عرصه های منابع طبیعی، کارگاه آموزشی اطفا حریق برگزار شد.

آزادی افزود: در این کارگاه آموزشی فراگیران و بهره برداران منابع طبیعی با نکات کلیدی مربوط به اقدامات پیشگیرانه، پیش آگاهی، کشف و اطفا حریق در عرصه های جنگلی و مرتعی آشنا شدند.

وی توضیح داد: با توجه به افزایش پوشش گیاهی و گرم شدن هوا، احتمال وقوع آتش سوزی در عرصه های طبیعی افزایش یافته که مراقبت و نظارت بیشتری را برای حفظ این منابع ارزشمند الهی می طلبد.

رئیس روابط عمومی منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان افزود: برای به حداقل رسیدن احتمال آتش سوزی در مراتع و جنگل ها همه بهره برداران، همیاران طبیعت، ساکنان و گردشگران باید با منابع طبیعی همکاری کنند چرا که به دنبال یک سهل انگاری کوچک همچون روشن کردن آتش و خاموش نکردن آن، انداختن ته سیگار نیمه افروخته در طبیعت، رها کردن بطری های شیشه ای که در اثر تابش آفتاب مانند عدسی عمل می کنند باید منتظر آتش سوزی و از بین رفتن وسعت زیادی از عرصه های طبیعی بود.

آزادی با بیان اینکه عرصه های جنگلی و مرتعی به عنوان میراث طبیعی محسوب شده و به مراقبت خاص نیاز دارد اضافه کرد: آتش سوزی یکی از عوامل مهم تخریب عرصه های طبیعی به شمار می رود که علاوه بر از بین رفتن پوشش گیاهی و خصوصیات فیزیکی خاک، در بعضی مواقع موجب خسارت به تأسیسات و زیرساخت های منطقه نیز می شود.

وی گفت: کارگاه آموزشی با همکاری ادارات منابع طبیعی در همه شهرستان‌های استان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای ۴۵۵ نفر از دهیاران، شورای های اسلامی ، بهره برداران محلی و مجریان طرح‌های منابع طبیعی برگزار شد.

وی تأکید کرد: سامانه تلفنی ۱۵۰۴ و ۱۳۹ در طول شبانه روز آماده دریافت گزارش های مردمی درباره هرگونه تخریب، تصرف و آتش سوزی در عرصه های منابع طبیعی است.

به گزارش ایرنا، متوسط حریق در عرصه های طبیعی استان همدان در سال ۹۵ حدود ۵۰۰ هکتار بود که این رقم از سال ۹۶ به بعد با کارهای آموزشی، فرهنگی و ترویجی کاهشی بوده به نحوی که در سال ۹۶ به حدود ۴۰ هکتار، ۹۷ به ۷۷ هکتار و ۹۸ به ۲۱۴ هکتار رسیده است.

برچسب‌ها آتش سوزی همدان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان منابع طبیعی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آتش سوزی همدان آتش سوزی همدان منابع طبیعی عرصه های طبیعی بهره برداران منابع طبیعی استان همدان آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۵۷۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف ۴۶۰۰ هکتار از اراضی ملی سیستان و بلوچستان

رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان از رفع تصرف بیش از ۴۶۰۰ هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی طی ۱۳ ماه خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، ‌حجت الاسلام والمسلمین موحدی‌راد رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان در نخستین نشست شورای خفاظت از اراضی ملی و منابع طبیعی استان که صبح امروز در سالن شهید بهشتی دادگستری استان برگزار شد از رفع تصرف بیش از 4600 هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی استان سیستان و بلوچستان در سال گذشته و یکماهه ابتدای امسال خبر داد.

ضمن تقدیر از اعضای شورای حفاظت از اراضی ملی و منابع طبیعی استان افزود: امروزه افرادی به دنبال کسب منافع غیر مشروع و نامشروع از طریق تصرف اراضی ملی و دولتی به ویژه در حاشیه شهر‌ها که مشکلات عدیده در غالب سکونت گاه‌های غیر مجاز دارند است که منجر به افزایش حاشیه نشینی شده است.

وی ادامه داد: با تلاش‌های شبانه روزی و پای کار آمدن دستگاه‌های متولی در سال گذشته و ایام عید نوروز بیش از 4600 هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی به ارزش ریالی 3000 میلیارد تومان رفع تصرف گردید و از ید متصرفان خارج شده است.

موحدی‌راد افزود: دستگاه‌های متولی باید پای کار بیایند و با قدرت و شدت از تصرف اراضی ملی و منابع طبیعی جلوگیری کنند.

وی یکی از مصوبات مهم این نشست را تهیه طرح هادی متناسب با رشد جمعیت از سوی بنیاد مسکن اعلام و عنوان کرد: روستا‌هایی که منابع طبیعی به بنیاد مسکن واگذار می‌کنند باید بنیاد مسکن متناسب با رشد جمعیت اقدام به طراحی طرح هادی نماید تا از تصرفات احتمالی اراضی ملی در حاشیه روستاه‌ها و سکونت گاه‌ها جلوگیری شود.

رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان ادامه داد: برای جلوگیری از برخی تصرفات توسط افراد سودجو لازم است که خودرو‌هایی که به این اماکن مصالح یا هر نوع خدمات دیگری ارائه می‌دهند توقیف و کارت سوخت آن‌ها ابطال شود.

وی یکی از عومل ایجاد تصرفات را در زیرساخت‌ها و عدم مدیریت در سکونتگاه‌ها عنوان کرد و افزود: برخی افراد در حاشیه روستاه‌ها و شهر‌ها سکونتگاه ایجاد می‌کند و با گرفتن کد آبادی از دولت خدمات می‌خواهند که باید کسانی که متولی صدور کد آبادی و استعلام لازم را از شورای حفاظت از اراضی ملی و منابع طبیعی و دستگاه‌های متولی بگیرند و بعد اقدام به اعطای کد کند.

موحدی‌راد افزود: طبق قانون باید رفع تصرف وخلع ید با قاطعیت انجام شود و در دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان نیز شعبه ویژه‌ای برای رسیدگی به پرونده‌های تصرف عدوانی در نظر گرفته شده است که با قدرت وسرعت به این پرونده‌ها رسیدگی می‌شود.

وی همچنین وجود چاه‌های غیر مجاز را عامل بسیاری از تصرفات در استان عنوان کرد و از دستگاه‌های متولی خواست تا گزارش کاملی از چاه‌های غیر مجاز را در نشست بعدی ارائه دهند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • حفاظت و حراست از اراضی ملی اولویت دستگاه‌های متولی باشد
  • لزوم ورود حوزه علمیه به عرصه درختکاری و حفظ منابع طبیعی
  • بیش از ۱۵۰۰ مترمربع از اراضی ملی عنبرآباد رفع تصرف شد
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • صدور پروانه چرا برای ۶۰۰ هزار واحد دامی در همدان
  • رفع تصرف ۴۶۰۰ هکتار از اراضی ملی سیستان و بلوچستان
  • رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف و بازپس گیری ۳هکتار از اراضی ملی اشنویه
  • آغاز به کار شورا‌های همیار طبیعت خراسان رضوی