Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@21:06:28 GMT

کوهنوردان، بهترین افراد برای کمک به مدیریت حریق

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۹۹۶۰۳

کوهنوردان، بهترین افراد برای کمک به مدیریت حریق

ایسنا/همدان رئیس اداره مدیریت حریق سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور اعلام کرد: مطابق استانداردهای جهانی حریق، امکان مهار و کنترل آتش سوزی بدون همراهی و همکاری مردم وجود ندارد و دراین میان کوهنوردان بهترین افراد برای کمک به حوزه مدیریت حریق هستند.

مهرداد اکبریان سه شنبه 11 خردادماه در نشست هم اندیشی پیشگیری از حریق در همدان، بیان کرد: این سازمان در حوزه مدیریت و مهار حریق تنهاست و برای موفقیت بیشتر و بهتر در این زمینه نیازمند همراهی و همکاری همه نهادها به خصوص جوامع محلی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مطابق استانداردهای جهانی حریق، امکان مهار و کنترل آتش سوزی بدون همراهی و همکاری مردم وجود ندارد و دراین میان کوهنوردان بهترین افراد برای کمک به حوزه مدیریت حریق هستند.

اکبریان با تأکید بر ضرورت آموزش گروه های مختلف در زمینه مهار حریق، اظهار کرد: جان باختن افراد در جریان تلاش برای مهار حریق ناشی از ضعف آموزش و نبود هماهنگی است چراکه نداشتن شناخت کافی از رفتار آتش و خطرات احتمالی آن، مدیریت و مهار حریق را با چالش و مشکل جدی مواجه می کند.

وی ادامه داد: مؤلفه آموزش از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است به گونه ای که کوهنوردان باید بدانند نوع آتش سوزی در یال شمالی با یال جنوبی منطقه زاگرس متفاوت است و مهار هر یک از آنها نیازمند روش ها و اقدامات خاصی است.

اکبریان تأکید کرد: بروز آتش‌سوزی در عرصه های منابع طبیعی یک امر طبیعی و اجتناب ناپذیر است و هیچ گاه ضعف تلقی نمی شود اما کشف و مهار دیرهنگام آتش با وسایل موجود به واقع یک ضعف جدی محسوب می شود.

وی راه اندازی سامانه همیار طبیعت را زمینه ای برای ساماندهی دوستداران منابع طبیعی عنوان کرد و یادآور شد: تجهیزات مورد نیاز برای حریق را به جای انبار باید در محل های نزدیک به مناطق آسیب پذیر واقع در روستاها نگهداری کرد تا در صورت نیاز دسترسی به تجهیزات آسان باشد.

رئیس اداره مدیریت حریق سازمان منابع طبیعی گفت: کنترل حریق همیشه نیازمند رفتار تهاجمی نیست بلکه این اقدام بیشتر مواقع احتمال آسیب به فرد را افزایش می دهد بنابراین باید با در پیش گرفتن رویکرد آموزشی، راهبرد را از تهاجمی به تدافعی و پیشگیرانه هدایت کرد و با انجام کوچکترین کار از جمله ایجاد «آتش بُر» دامنه حریق را محدود کنیم.

وی مطرح کرد: وسعت اراضی منابع طبیعی و سخت گذر بودن این مناطق از جمله چالش های منابع طبیعی است و ورود به عرصه مهار آتش بدون توجه به مؤلفه آموزش یک ضعف محسوب می شود.

به گزارش ایسنا، جلسه هم اندیشی پیشگیری از حریق در عرصه های منابع طبیعی با حضور مدیران سازمان جنگل ها، یگان حفاظت منابع طبیعی، مدیریت بحران و هیئت های کوهنوردی استان های چهارمحال و بختیاری، همدان و لرستان به مدت دو روز در شهر همدان برگزار می شود.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی مدیریت حریق منابع طبیعی مهار حریق آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۹۹۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۵ هکتار از اراضی ملی کردستان رفع تصرف شد

رئیس کل دادگستری استان کردستان، گفت: در فروردین‌ماه ۷۵ هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی استان رفع تصرف و به بیت‌المال بازگشت. - اخبار استانها -

‌حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسین حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سنندج، از رفع تصرف 75 هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی استان کردستان در فروردین ماه سال جاری خبر داد.

وی افزود: از این میزان قریب به 22 هکتار مربوط به شهرستان سنندج، 15 هکتار مربوط به شهرستان بیجار ، 10هکتار مربوط به شهرستان سقز و مابقی مربوط به سایر شهرستانهای استان است.

رئیس‌کل دادگستری استان کردستان صیانت از اراضی ملی و نظارت مستمر بر اموال عمومی را یکی از اصلی‌ترین مصادیق حقوق عامه دانست و تصریح کرد: دستگاه قضایی در امر مبارزه با فساد و زمین‌خواری عزمی راسخ دارد و بدون هیچ گونه اغماض با متخلفان در این زمینه با قاطعیت برخورد خواهد کرد.

وی گفت: مبارزه بی‌امان با فساد جزو برنامه‌های اولویت‌دار دستگاه قضایی در استان است.

حسینی با هشدار به متصرفان اراضی ملی و دولتی، یادآور شد: هر گونه تصرف این اراضی و تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی و منابع‌طبیعی خلاف قانون است و با مرتکبان آن وفق مواد قانونی برخورد خواهد شد. 

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • ۷۵ هکتار از اراضی ملی کردستان رفع تصرف شد
  • یک حلقه چاه آب غیر مجاز در تنگستان پلمب شد
  • اجرای طرح آبخیزداری موجب مهار سیلاب شد
  • استقرار ۱۸ تیم اطفای حریق در مناطق حفاظت شده کرمانشاه
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • هفت خان مشکلات پیش روی اراضی هفت آسیاب سنندج
  • مهار حریق در ساختمان ۴ طبقه شهرک پردیسان
  • مهار ۷۰ میلیون متر مکعب روان آب در سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • جلوگیری از تخریب اراضی ملی در بم