Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@14:22:02 GMT

مرمت حمام دوره قاجار در همدان

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۴۸۸۳۲

مرمت حمام دوره قاجار در همدان

علی مالمیر روز شنبه در گفت‌وگو با ایرنا با بیان اینکه حمام کبابیان شهر همدان در خیابان شریعتی و محدوده چهار راه کبابیان واقع شده است افزود: مهدی آزادیان مالک این بنا از علاقه مندان به حفاظت و نگهداری آثار تاریخی است که پس از هماهنگی با اداره میراث فرهنگی همدان، تهیه طرح مرمتی و نظارت کارشناسان  این اداره کل اقدام به مرمت بنا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از ۵۰۰ میلیون تومان برای مرمت فضاهای داخلی و بیرونی و تزیینات بنا هزینه شده است و  تزیینات این بنا شامل آجرکاری، آهگ بری و کاشیکاری سنتی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان افزود: ۹۰درصد بنا مرمت شده است و به زودی به عنوان سفره خانه سنتی پذیرای شهروندان و گردشگران خواهد بود.

گنبد علویان مرمت می‌شود

معاون میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی همدان با بیان اینکه تزیینات بنای تاریخی گنبد علویان در اثر عوامل جوی به شدت دچار آسیب شده است گفت: این بنا به زودی مرمت می شود.

 احمد ترابی افزود: تزیینات آسیب دیده بنا شامل گچبری و آجرکاری است که مقرر شد مشاور در اسرع وقت نسبت به تهیه طرح اقدام کند.

وی ادامه داد: گنبد علویان در چهارباغ علویان در نزدیکی میدان امامزاده عبدالله شهر همدان قرار دارد و این اثر یکی از شاهکارهای معماری و گچبری بعد از اسلام در همدان است و در شماره ۹۴ در تاریخ ۱۳۱۰/۱۰/۱۵ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده ‌است. 

ترابی گفت: این بنا در بین نمونه‌های به‌ جا مانده معماری دوره اسلامی بی‌نظیر و از نمونه‌های منحصر به‌ فرد معماری ایران ‌زمین است که در شهر زیبای همدان قرار گرفته است.

کنترل حریق فصلی سایت هگمتانه

مدیر پایگاه میراث فرهنگی و گردشگری هگمتانه گفت: سلسله اقدامات پیشگیرانه در کنترل حریق فصلی سایت تاریخی هگمتانه امسال با توجه به آتش سوزی های سالهای قبل با جدیت به انجام رسید.

حسن سلطانی افزود: آتش سوزی در تپه هگمتانه مشکل شایعی است و تمرین حریق کنترل شده گیاهان خشکیده فصلی اطراف تاسیسات و انبار در سایت ملی هگمتانه با حضور عوامل یگان و کارکنان پایگاه انجام شد. 

وی با اشاره به اینکه این آتش سوزی‌ها اغلب عامل انسانی دارد و یا گرمای هوا و انعکاس آفتاب در شیشه منجر به آن می‌شود، گفت: محوطه تپه تاریخی هگمتانه دارای وسعت بسیار زیادی است که در فصل بهار و تابستان در قسمت وسیعی از آن علف‌های هرز می‌روید که البته بخش زیادی از آن‌ها به وسیله دروگر ماشینی درو می‌شوند، اما در بخشی از تپه این امکان وجود ندارد و علف‌های هرز این محوطه بنا به دلایل نامعلوم در این فصل از سال معمولا دچار حریق می‌شوند.

 سلطانی با بیان اینکه در این‌گونه موارد  همکاری خوبی با آتش نشانی داریم افزود:  به محض وقوع آتش سوزی، ماموران آتش نشانی در محل حاضر و در همان دقایق اولیه حریق مهار می‌شود ولی برای رفع مشکل امسال کل منطقه برای نبود رویش علفهای هرز سمپاشی شده و در فصلهای بعدی نیز این محوطه ها دوباره سمپاشی می شود.

وی گفت: با کاشت گونه جدیدی از گیاهان که در مقابل حریق مقاوم هستند تلاش داریم تا از آتش سوزی های بعدی در این منطقه جلوگیری کنیم.

برچسب‌ها همدان دوره قاجار میراث فرهنگی بنای تاریخی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: همدان دوره قاجار میراث فرهنگی بنای تاریخی همدان دوره قاجار میراث فرهنگی بنای تاریخی میراث فرهنگی آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۴۸۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اطلس فرهنگی تهران تهیه می شود

تین نیوز

مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی گفت: ایجاد شبکه خانه موزه ها و تهیه اطلس فرهنگی شهر تهران دو پروژه ای هستند که در چارچوب برنامه ریزی کلان اجرا می شوند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، سیدمحمد ناظم رضوی با تاکید بر اینکه پروژه مرمت و تبدیل به موزه «پرواز» آشیانه پرواز قلعه مرغی که اولین فرودگاه شهر تهران است را در سال گذشته آغاز کردیم، گفت: در فاز اول این پروژه بحث مرمت اضطراری مطرح است که در این راستا سازه هایی که بیش از ۱۰۰ سال قدمت تاریخی دارند و آسیب دیده اند را مرمت می کنیم. پس از تکمیل مرمت اضطراری بحث تبدیل این آشیانه به موزه پرواز را خواهیم داشت.

ناظم رضوی با اشاره به اینکه پروژه البرز لشگرک نیز یکی از پروژه هایی است که سال هاست در دستور کار شرکت توسعه فضاهای فرهنگی قرار دارد، خاطرنشان کرد: با دستور شهردار و همکاری بخش های مختلف شهرداری به خصوص در بحث های مالی، عملیات مرتبط با تکمیل فضای تجاری این پروژه به پایان رسیده است و به زودی مجموعه البرز لشگرک به بهره برداری می رسد.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه ۲ پروژه در دستور کار شرکت توسعه فضاهای فرهنگی قرار دارد، بیان کرد: برنامه ریزی عملیاتی برای فضاهای فرهنگی شهر تهران با همکاری مرکز مطالعات، ایجاد شبکه خانه موزه ها و تهیه اطلس فرهنگی شهر تهران دو پروژه ای هستند که در چارچوب برنامه ریزی کلان برای آینده زیرساخت های فرهنگی شهر تهران اجرا می شوند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • اطلس فرهنگی تهران تهیه می شود
  • انفجار بنزین در حمام صاحب خانه را راهی بیمارستان کرد
  • اطلس فرهنگی تهران تهیه می‌شود
  • کشف کمیاب‌ترین «رنگ» دنیای باستان در یک حمام رومی؛ رنگی گران‌تر از طلا (+عکس)
  • تصویر قدیمی از آشپزخانه بازار طهران در دوره قاجار
  • شادی مردم دیار هگمتانه از بارش باران بهاری
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • در صورت حمله اسرائیل به رفح «حمام خون» به راه می‌افتد
  • اسرائیل و حماس به توافق آتش بس نزدیک شدند+ جزئیات/ هشدار درباره راه افتادن حمام خون در رفح/شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۶۵۴ نفر افزایش یافت
  • اسرائیل و حماس به توافق آتش بس نزدیک شدند+ جزئیات/ هشدار درباره راه افتادن حمام خون در رفح