Web Analytics Made Easy - Statcounter

فعالان و رسانه‌های محلی همدان در طول هفته گذشته با انتشار تصاویری از بلند شدن علف‌های هرز در هگمتانه پیش‌بینی آتش گرفتن علف‌ها را کرده بودند؛ هشداری که باز هم میراث فرهنگی آن را جدی نگرفت و شعله‌های آتش بار دیگر هگمتانه را سوزاند.

به گزارش ایسنا، به نظر می‌رسد متولیان میراث فرهنگی همدان و هگمتانه عادت کرده‌اند که وجین کردن علف‌های هرز این محوطه‌ی تاریخی را با آتشی که گرمای هوا به جانِ علف‌ها می‌اندازد از سر باز کنند و شاید به همین دلیل هم تا کنون هیچ یک از هشدارهای باستان‌شناسان و آسیب‌هایی که به مرور این محوطه‌ها وارد می‌شود را جدی نمی‌گیرند!  

حالا بخشی از زمین‌های هگمتانه‌ی تاریخی بار دیگر در گرمای آتش سوخت؛ هر چند مالمیر - مدیر کل میراث فرهنگی همدان - ابراز خوشحالی کرده که هیچ کس در این اتفاق آسیب ندید اما گویا توجهی به آسیبی که در طول زمان و با بیش از حد تکرار شدن این اتفاق به محوطه‌ی تاریخی هگمتانه که هنوز باستان‌شناسان فرصتِ بررسی و مطالعه‌ی دست‌کم بخشی از آن را نداشته‌اند، ندارد، به همین دلیل هم اعلام کرده که «امروز - جمعه ۱۶ خرداد - آتش سوزی در تپه هگمتانه در کنار موزه این سایت روی داد که به علت صخره ای بودن و رسیدن سریع نیروهای آتش نشانی خسارت چندانی وارد نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

هر چند خبرنگار ایسنا تلاش کرد در تماس با علی مالمیر - مدیر کل میراث فرهنگی، گرشگری و صنایع دستی استان همدان، وضعیت این محوطه و اقداماتی که تا کنون برای جلوگیری از وقوع آتش‌سوزی در این فصل از سال در هگمتانه رخ می‌دهد را جویا شود، اما موفق به صحبت با وی نشد، اما حسین زندی - فعال میراث فرهنگی همدان از برخی اقدامات انجام شده از سوی میراث فرهنگی در این محوطه خبر داد.

میراث فرهنگی سمِ ضد علف پاشید/نقش شهرداری و زیباسازی چه می‌شود؟

او به ایسنا می‌گوید:  طبق صحبت‌هایی که شنیدم میراث فرهنگی استان در ابتدای سال با پاشیدن سمِ ضد علف تلاش خود را برای جلوگیری از رشدِ علف‌های هرز کردو  این اقدام باعث شد که اگر در سال‌های گذشته این علف‌ها حدود 50 سانتی‌متر رشد می‌کردند، امسال رشد آن‌ها به شش تا هفت سانتی‌متر رسید.

وی با تاکید بر این‌که همه‌ی مشکل رشدِ علف‌های هرز در هگمتانه نیستند، ادامه می‌دهد: از سوی دیگر حضور و رفت‌وآمد معتادان در اطراف نرده‌های بیرونی هگمتانه، ته سیگارها و زباله‌هایی که دستفروش‌های این محوطه و آهن‌فروش‌ها در داخل این محوطه‌ی تاریخی می‌ریزند نیز  می‌توانند عاملی برای شعله‌ور شدن علف‌های هرز باشند.

او با بیان این‌که بخشی از محوطه‌ی هگمتانه که معمولا آتش می‌گیرد در اختیار میراث فرهنگی و  بخشی از جزو زمین‌های شهرداری است، می‌افزاید: دور این محوطه‌ی  تاریخی یک دیواره و نرده‌هایی آهنی است که مردم عادی، معتادان، دستفروش‌ها  و شاغلان آهن‌فروش در حریمِ هگمتانه زباله‌های خود را درون آن محوطه می‌ریزند و هر قدر که میراث فرهنگی آن‌ها را جمع‌اوری می‌کند، اما باز هم فایده‌ای ندارد و این کار تکرار می‌شود.

زندی به حرکتِ سریعِ میراث فرهنگی بعد از آغاز آتش‌سوزی برای تماس با آتش‌نشانی اشاره می‌کند و می‌گوید: وقتی میراث فرهنگی همه تلاش خود را برای جلوگیری از این اتفاق انجام می‌دهد، اما نهادی مانند شهرداری و سازمان زیباسازی که در نظافت شهر دخیل هستند، کم‌کاری می‌کنند، نباید توقع کم شدنِ چنین اتفاقاتی را در محوطه‌های تاریخی داشت.

سال گذشته محمدرحیم صراف - باستان‌شناس هگمتانه - در گفت‌وگو با ایسنا، آتش‌سوزی در این محوطه را بد ارزیابی کرده و گفته بود که «آتش سوزی‌ها به مرور به آثار محوطه آسیب می‌زند، آسیب به محوطه‌هایی که هنوز بررسی باستان‌شناسی نشده‌اند از یک سو و از سوی دیگر، دودِ آن‌ها به محوطه‌های تاریخی که از دل خاک بیرون آمده‌اند نیز زیاد است. میزان آسیب‌ها بستگی به درجه‌ی حرارت آتش و مدت زمان آن دارد، که چه میزان به زیرزمین نفوذ می‌کند، حتی ممکن است در یک نقطه یافته‌های باستان‌شناسی را از بین ببرد. هر چند در نقاط مختلف هگمتانه فاصله‌ی یافته‌های باستان‌شناسی در هر منطقه تا سطح زمین متفاوت است و در یک نقطه بین ۴۰ تا ۵۰ سانتی متر و در نقطه‌ی دیگر ممکن است این فاصله به چند متر برسد.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تپه هگمتانه آتش سوزي میراث فرهنگی میراث فرهنگی علف های هرز ی هگمتانه ی تاریخی محوطه ها آتش سوزی محوطه ی علف ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۸۳۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان گفت: کشف شواهدی از آثار تاریخی در عمق ۱.۵ متری زمین، روند اجرای عملیات پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر را به طور موقت متوقف کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از همدان، محسن معصوم علیزاده امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به قرار گرفتن خیابان باباطاهر در مرکز شهر و تاریخی‌ترین بافت همدان و پیش‌بینی کشف آثار تاریخی در این مکان، کارشناسان میراث‌فرهنگی از ابتدای اجرای طرح پیاده‌راه‌سازی بر روند اجرای کار نظارت داشتند.

وی افزود: به دنبال اجرای این طرح، روز گذشته و هنگام خاکبرداری شواهدی از آثار تاریخی در این محدوده نمایان شد که به صورت موقت تا اعلام نظر دقیق کارشناسان ادامه اجرای کار متوقف شده است و هنوز ابعاد مختلف این اثر شناسایی نشده و در نخستین فرصت در صورت نیاز نسبت به کاوش آن تصمیم‌گیری خواهد شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان ادامه داد: تلاش داریم در کنار حفظ آثار تاریخی مانع فعالیت‌های عمرانی شهر نشویم و به همین دلیل تیم کارشناسی بررسی ابعاد مختلف این اثر تشکیل شده تا هرچه زودتر نسبت به انجام مراحل کار کارشناسی و ادامه روند اجرای طرح تصمیم‌گیری شود.

معصوم‌علیزاده اضافه کرد: تصمیم داریم در صورت کشف اثر تاریخی، از آن به عنوان یک ظرفیت گردشگری در کنار فعالیت‌های عمرانی و شهرسازی شهرداری برای شهر همدان استفاده کنیم.

وی گفت: همانطور که در همه نقاط استان از میراث فرهنگی حفاظت می‌شود، یگان حفاظت میراث فرهنگی ناظر پروژه است تا از هرگونه آسیب و دخل و تصرف در آن جلوگیری شود.

کد خبر 751136

دیگر خبرها

  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان پارس آباد صحت ندارد
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • تپه‌های باستانی قم میراث‌دار گنجینه تاریخ هزاران ساله